perjantai 30. elokuuta 2013

Koivuhaan koulu lisärakentaminen alkaa 2014

Tiistaina 27.8.2013 Koivuhaan koti ja koulu -yhdistys järjesti keskustelutilaisuuden Paraisten kaupungin suomenkielisen koulutuksen tulevaisuusnäkymistä. Keväällä julkaistussa sopeutusohjelmassa esitetiin, että Koivuhaan koulun tilanpuute ratkaistaisiin tutkimalla mahdollisuuksia lakkauttaa suomenkielinen lukio. Näin vapautuviin tiloihin voitaisiin sitten sijoittaa korttelikoulu, joka helpottaisi Koivuhaan tilanahtautta.
Tiistain tilaisuudessa kaupunginjohtaja ilmoitti esittävänsä kaupunginhallitukselle, että Paraisten lukio jatkaa entisissä tiloissa ja että Koivuhaan koulun 9-10 luokan lisärakentaminen käynnistetään 2014.
Lukion rehtori Hannu Rantala totesi, että Paraisten lukio on saavuttanut valtakunnallisessa vertailussa hyviä tuloksia ollen 50 parhaan lukion joukossa. Paraisten lukion lakkauttaminen johtaisi siihen että sisäänpääsy ympäristökuntien lukioihin vaikeutuisi, koska keskiarvorajat nousisivat. Samoin hän totesi että yhteistyö ruotsinkielisen lukion kanssa on lisääntynyt vuosi vuodelta.
Käytetyissä puheenvuoroissa otettiin ilolla vastaan sekä lukion jatko, että Koivuhaan lisärakentaminen. Huolta aiheutti se, että ruokalan ja liikuntasalin rakentaminen siirtyy tulevaisuuteen. Käytetyissä puheenvuoroissa esitettiin, että kaupungissa on tarvetta liikuntasalille eikä sen suunnittelua pidä lopettaa, vaan etsiä yhteistyötahoja sen toteuttamiseen.
Kaupunginjohtaja totesi, että kaavassa tämä tulee huomioida ja että sopiva paikka toteuttamiselle on Koivuhaan koulun yhteydessä.
Lisää tilaisuudesta voi lukea lehtiartikkeleista Turun Sanomista ja Åbo Underrätterselistä

Leirikoulu päättyi

Koivuhaan ja Nisbyn koulujen kutosten yhteinen leirikoulu päättyi perjantaina 30.8.2013 iloisissa tunnelmissa. Tyytyväisinä, väsyneinä ja onnellisina pakkasivat odottaviin autoihin tavaransa niin oppilaat, huoltajat kuin valvojatkin.
 
Lämmin kiitos kaikille osallistuneille hienosti toteutetusta leirikoulusta!

Upeisiin leirikoulutunnelmiin voi palata tutustumalla leirikoulublogiin tästä linkistä

torstai 22. elokuuta 2013

Koulurauha julistettu.

Keskiviikkona 21.8.2013 Koivuhaan koulun oppilaskunnan uusi hallitus julisti koulurauhan. Tässä muutama kuva sekä koulurauhateksti. Oppilaskunnan uuden hallituksen jäsenten nimet löytyvät täältä


Koulurauhanjulistus lukuvuodelle 2013-2014


Hyvät oppilaat, opettajat ja koulun henkilökunta,

Koulurauha julistetaan jo 23. kerran. Tänä vuonna se julistetaan virallisesti Porissa.

He ovat lähettäneet tämän julistuksen kaikkiin Suomen kouluihin ja nyt me luemme sen täällä omassa koulussamme.


Tämän lukuvuoden teemana on oman mielipiteen ilmaiseminen ja erilaisuuden arvostaminen. Ilmaise rohkeasti oma mielipiteesi, mutta kuuntele myös muita. Muista myös arvostaa toisten erilaisuutta, sillä kaikki ovat kauniita omalla tavallaan.


Oman mielipiteen ilmaisun sekä toisten huomioimisen lisäksi on tärkeää myös olla oma itsensä, sillä jokaisella on oikeus olla omanlaisensa ja sellainen kuin itse haluaa. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kannattaa muistaa kunnioittaa toisten erilaisuutta sekä mielipiteitä joka tilanteessa.


Pieni hymy sekä muut pienet teot, kuten moikkaaminen ja kuulumisten kyseleminen voivat piristää jonkun toisen päivää hyvinkin paljon. On tärkeää myös huolehtia, ettei kukaan jää yksin. Voit vaikuttaa jokapäiväisessä elämässäsi teeman toteutumiseen. Kun tulet toimeen toisten oppilaiden, opettajien ja vanhempiesi kanssa, on koulunkäynti kivempaa ja voit saada uusia ystäviä.


Täten julistamme koulurauhan. Toivotamme hyvää ja rauhallista lukuvuotta sekä opiskelun iloa kaikille!

Oppilaskunnan hallitus lv 2013-14

tiistai 20. elokuuta 2013

Koivuhaan Koulu ja Koti Yhdistys järjestää keskustelutilaisuuden suomenkielisen opetuksen tulevaisuudesta Paraisilla



Koivuhaan Koulu ja Koti Yhdistys järjestää tiistaina 27.8 keskustelutilaisuuden kaupungin Suomenkielisen opetuksen tulevaisuudesta Paraisilla

Kaupunginjohtaja esittelee tilaisuudessa säästösuunnitelmansa, perusteluineen.
Tämän jälkeen on mahdollisuus vapaasen keskusteluun aiheesta.
Paikalla on kaupunginjohtajan lisäksi poliittisia päättäjiä kertomassa omia näkemyksiään, sekä median edustajia.

Tilaisuus alkaa kello 18, Koivuhaan Koulun ruokasalissa.

Koska kyseessä on kaikkien paraislaisten hyvinvointi, on erittäin tärkeää saada paikalle mahdollisimman paljon osallistujia osoittamaan päättäjille asian tärkeyden. Säästöjen kohdentamiseen on vaikutettava nyt, kun ensi vuoden budjetin leikkauksia suunnitellaan. Jos päätös Koivuhaan koulun laajentamissuunnitelmasta jätetään tänä syksynä tekemättä, seuraavaa tilaisuutta ei lähivuosina tule. Suomenkielisen lukion alasajo heikentää myös yläkoulun toimintaa merkittävästi; suurin osa opettajista on yhteisiä, ja pätevät opettajat hakeutuvat kouluihin, joissa täystyöllisyys on taattu. Tällä tavoin suomenkielisen perusopetuksen taso Paraisilla heikkenee.

Koivuhaan Koulu ja Kotiyhdistys

perjantai 16. elokuuta 2013

Uusille Wilma-käyttäjille



Koivuhaan koulussa on käytössä koulun ja kodin välisessä viestinnässä internetissä toimiva WILMA-sovellus. Oppilaiden vanhemmat saavat omat WILMA – tunnuksensa, jolloin he voivat WILMAN avulla seurata lastensa koulunkäyntiä ja itse ilmoittaa poissaoloista tai lähettää viestejä opettajille.
Mikä ihmeen WILMA?
Wilma on kodin ja koulun yhteistyöhön tarkoitettu, suoraan koulun oppilashallinnon tietojärjestelmään integroitu Internet-liittymä. Wilma mahdollistaa huoltajille ja opettajille MultiPrimus- oppilastietojärjestelmän käytön Internetin välityksellä.
Wilman käyttö on erittäin turvallista eikä käyttäjän koneelle tarvitse erikseen asentaa mitään. Tarvitaan ainoastaan selain ja käyttäjätunnukset. Wilma toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla (Mozilla, IE, Safari, Opera, Chrome,).
Wilman avulla opettaja merkitsee oppilaan poissaolot. Sen kautta huoltajat antavat selvityksen poissaoloista. Wilman kautta opettaja voi lähettää viestejä ja tiedotteita koteihin, huoltajilla on mahdollisuus vastata viesteihin tai lähettää opettajille uusia viestejä. Jos huoltajilla ei ole käytettävissä Internet-yhteyttä, toiminnot tapahtuvat  entiseen tapaan luokanopettajan kautta. Luokissa sovitut käytänteet poissaolojen ilmoittamisista, unohduksista yms. ovat myös edelleen käytössä.
Miten Wilmaan pääsee?
Oppilaan huoltajat saavat koululta Wilmaan oman, oppilaskohtaisen käyttäjätunnuksen. Huoltajatunnus tehdään Väestörekisteristä saaduista huoltajatiedoista automaattisesti.
Koulutoimisto saa Väestörekisteristä huoltajatiedot (huoltaja1/huoltaja2) sattumanvaraisessa järjestyksessä. MultiPrimus (oppilashallinto-ohjelma) tekee huoltajatunnuksen Väestörekisteristä ensimmäisenä saadun huoltajan tietojen perusteella.
Kotia varten ohjelma tuottaa oppilasta kohden yhden huoltajatunnuksen, jota voi käyttää yh-
teisesti. Molemmat huoltajat voivat käyttää samaa tunnusta. Jos he haluavat kumpikin oman tunnuksen pitää koulusta pyytää avainkoodi (yhteys koulusihteeri Eija Lindeniin, 040 4885753), jolla huoltajat tekevät kumpikin oman tunnuksen. Koulu toimittaa käyttäjätunnuksen ja salasanan oppilaan mukana suljettuna kotiin. Palveluun otetaan yhteys selainohjelmalla (Explorer, Mozilla, Opera, Firefox, Safari tms.). Wilma avautuu parhaiten koulun kotisivujen http://www.edu.parnet.fi/koivuhaka wilma-linkillä.          
Voit muuuttaa henkilökohtaisen huoltajatunnuksen haluamaksesi tai yhdistää useampia tunnuksia seuraavasti:
Kirjaudu sisään Wilmaan jollakin tunnuksistasi. Klikkaa Wilman sivuilla tiedotteissa olevaa "täällä" -linkkiä ja kirjoita esiin tulevaan kenttään sähköpostiosoitteesi, josta tulee uusi käyttäjätunnuksesi Wilmaan.
Wilma lähettää linkin sähköpostiisi, josta pääset lisäämään rooleja eli yhdistelemään lastesi tunnuksia. Rooleja lisätessäsi sinun pitää syöttää vuorotellen, jokaisen lapsesi osalta erikseen, käytössäsi olevat Wilman käyttäjätunnukset ja salasanat. Kun olet suorittanut ohjelman ehdottamat toimenpiteet, olet luonut itsellesi henkilökohtaisen, kaikille lapsillesi yhteisen käyttäjätunnuksen. Koulusta annettu huoltajien yhteinen tunnus vanhenee kuukauden kuluessa. Mikäli toinen huoltaja haluaa henkilökohtaisen tunnuksen ja oman Wilma-postin, pitää hänen suorittaa edellä kuvatut toimenpiteet alusta alkaen.                                     …käännä…->
Huoltajat voivat lastensa tunnusten yhdistämisen jälkeenkin käyttää yhteistä Wilma-tunnusta.

Miten koulu käyttää Wilmaa?
Opettaja kirjaa Wilmaan oppilaan poissaolot ja seuraa kodin selvityksiä. Tähän selvitystyöhön voi osallistua myös oppilashuollon henkilöstö. Opettaja voi lähettää ryhmänsä opetusjärjestelyihin liittyviä viestejä ja ajankohtaisia tiedotteita. Rehtori voi lähettää koko koulua koskevia tiedotteita ja tehdä kyselyitä koteihin verkossa.
Miten Wilma palvelee koteja?
Huoltajat voivat olla Wilman kautta yhteydessä opettajiin opetukseen liittyvissä asioissa ja ilmoittaa oppilaan sairastumisesta sekä tehdä selvityksiä mahdollisista muista poissaoloista. Vastaavasti opettaja voi olla yhteydessä kotiin Wilman kautta. Wilman kautta pääsee lukemaan rehtorin tai opettajan lähettämiä tiedotteita ja huoltajat voivat vastata Rehtorin tai opettajan lähettämiin kyselyihin. Wilman kautta voi myös tutustua oppilaan lukujärjestykseen. Huoltajalle lähetetään automaattisesti sähköpostiin (jos s-postiosoite on ilmoitettu koululle) viesti, kun Wilmaan on tullut poissaolomerkintä tai pikaviesti.
Entä tietoturva?
 Wilman käyttäjätunnusta ja salasanaa ei tule missään tapauksessa antaa oppilaan tietoon. Jos epäilet, että salasana on joutunut oppilaan tietoon, muuta salasanaasi Wilmassa mahdollisimman pian ja ilmoita asiasta opettajalle. Vaihda ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä salasanasi. Valitse salasanasi tarkoin. Älä käytä lemmikkien, tai perheenjäsenten nimiä, syntymäaikatietoja tai pankkitunnuksia salasanassa. Ohjelman vähimmäisvaatimus salasanalle on viisi merkkiä, joka sisältää sekä isoja ja pieniä kirjaimia tai numeroita. Suosittelemme salasanan kuitenkin olevan 7–8 merkkiä pitkä ja sisältävän isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Vaihda salasanasi tarpeeksi usein. Salasanojen vaihto tapahtuu Wilmassa Salasanan vaihto -toiminnolla.
 Älä kirjoita salasanaa lapulle. Mikäli kirjoitat, älä koskaan jätä lappua sellaiseen paikkaan, josta joku muu henkilö voi sen löytää. Pidä lapun paikka omassa tiedossasi. Älä tallenna mihinkään selaimeen salasanojasi. Kirjaudu ulos jokaisen istunnon jälkeen. Tyhjennä selaimen välimuisti käyttäessäsi yleistä selainta. Sulje selain poistuessasi koneelta.
Pystymme ainoastaan itse olemaan vastuussa omista tekemisistämme. Tästä syystä sinulla itselläsi on mahdollisuus vaikuttaa tietoturvaan käyttämällä saamiasi oikeuksia mahdollisimman turvallisesti. Huolehdi myös, että kotikoneellasi on automaattinen virustorjunnan päivitys ja tarkistus.
Mikäli Wilma jää sinulta koneelle auki, sulkeutuu ohjelma automaattisesti 15 minuutin kuluessa.
Tämä tiedote löytyy myös koulun kotisivuilta rehtorin blogista http://www.edu.parnet.fi/~koivuhaka/.
Koulun kotisivuilta löytyvät myös Wilman pikaohjeet

torstai 15. elokuuta 2013

Miten Koivuhaan koulun lukujärjestystä luetaan?

Nettisivuilla oleva koulun lukujärjestys saattaa ensinäkemältä tuntua kovin kryptiseltä. Avaan tässä tätä salaperäistä koodikieltä, jotta huoltajat saisivat nettisivujen/Wilman lukujärjestyksestä kaiken hyödyn:
Esimerkiksi jonkin oppitunnin kohdalla lukeva US ks01 lkUS tarkoittaa seuraavaa:
  • ensimmäinen US tarkoittaa opettajaa, tässä tapauksessa siis Ulla Selin
  • toisena oleva ks01 tarkoittaa oppiainetta ja sen vuosikurssia, tässä tapauksessa oppiaine on käsityö (ks) ja perässäoleva 01 tarkoittaa 1. luokan syksyn kurssia. Parittomat luvut ovat syksyn kursseja ja parilliset kevään kursseja.
  • viimeisenä oleva lkUS tarkoittaa opetustilaa, tässä tapauksessa Ulla Selinin luokkaa
Lukujärjestyksen jokaisella rivillä on siis kolme informaatiota. Opettajien lyhenteet löytyvät koulumme 'opettajat'- nettisivuilta
Toisena oleva oppiainelyhenne selviää seuraavasta listasta:
  • ai = äidinkieli
  • s2 = suomi toisena kielenä
  • ma = matematiikka
  • yl = ympäristö- ja luonnontieto
  • bg = biologia
  • ge = maantieto
  • fk = fysiikka-kemia
  • hi = historia
  • en = englanti
  • ru = ruotsi
  • ue = ev.lut. uskonto
  • uo = ortod. uskonto
  • ui = islamin uskonto
  • et = elämänkatsomustaito
  • mu = musiikki
  • ks = käsityö, ks.tn = tekninen työ, ks.ts = tekstiilityö
  • li = liikunta, li.t = tyttöjen liikunta, li.p = poikien liikunta
  • ku = kuvaamataito
Nuo vuosikurssit menevät siis seuraavasti:
  • 01 1.vuosiluokka, syksy       02 1.vuosiluokka, kevät
  • 03 2.vuosiluokka, syksy       04 2.vuosiluokka, kevät
  • 05 3.vuosiluokka, syksy       06 3.vuosiluokka, kevät
  • 07 4.vuosiluokka, syksy       08 4.vuosiluokka, kevät
  • 09 5.vuosiluokka, syksy       10 5.vuosiluokka, kevät
  • 11 6.vuosiluokka, syksy       12 6.vuosiluokka, kevät

Joskus saattaa lukujärjestyksessä olla seuraavankaltainen merkintä:
KK ma05.1 lkKK
MaKo en05.2 kirj
Tällainen kahdella rivillä oleva informaatio tarkoittaa, että luokka jakautuu kahdeksi ryhmäksi:
1. ryhmän (.1) opettaja on siis Katri Kopperoinen (KK), kyseessä on 3.vuosikurssin syksyn matematiikan tunti (ma05) Katri Kopperoisen luokassa (lkKK).
2. ryhmän (.2) opettaja on Mari Koskela ja kyseessä on 3. vuosikurssin syksyn englannin tunti (en05) kirjastoluokassa

Toisinaan rivillä saattaa olla vieläkin lisätietoa:
KK ma05.1 lkKK
MaKo en05.2 kirj         MaHe xrit.Mahe e-lkKY
Perään laitettu tieto MaHe xrit.MaHe e-lkKY tarkoittaa sitä, että ko. tunnilla erityisopettaja Marianna Helevirta antaa erityisopetusta osalle oppilaista alakerran erityisluokassa.
res. MaHu taas tarkoittaa sitä, että osalle oppilaista tehostettua tai erityistä tukea antaa Maarit Huhti (MaHu).

Varmasti kaikki merkinnät eivät selviä vielä tästä kirjoituksesta, mutta varmasti suurin osa. Ja aina voi soittaa ja kysyä...

Yhteispeli-hanke


Koulumme on tämän lukuvuoden alusta mukana Yhteispeli-hankkeessa. Yhteispeli on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen tutkimus- ja kehityshanke, jossa tavoitteena on vahvistaa lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehitystä suomalaisissa alakouluissa. Lasten psyykkistä kehitystä tuetaan yhteisöllisesti. Hankkeella pyritään antamaan työvälineitä lapsen kehityksen tukemiseen koulun arjessa, sen avulla opetellaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja ja ennaltaehkäiseviä toimintatapoja. Tarkoitus on löytää yhteisiä toimintamalleja kiusaamisen ehkäisyyn, ristiriitatilanteiden käsittelyyn sekä kodin ja koulun väliseen laadukkaaseen yhteistyöhön. Yhteispeli tarjoaa lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiseksi käytännöllisiä toimintatapoja koulun eri osa-alueille (luokkatyö, kodin ja koulun yhteistyö, työyhteisön yhteistyö sekä koko koulun kehittäminen). 

Hankkeeseen liittyy syksyllä 2013 käynnistyy tutkimus, jossa tutkitaan maanlaajuisesti Yhteispeli-toimintatapojen vaikuttavuutta alakoululaisten tunne- ja vuorovaikutusosaamisen kehittymiseen. Tutkimukseen on otettu mukaan noin 100 koulua, joista Koivuhaan koulu on yksi.  Koulustamme hankkeeseen osallistuvat 1.-2.-luokat. Kehittämisprosessissa opettajat ja rehtori osallistuvat koulutuksiin sekä käyttävät Yhteispelin työtapoja osana arkeaan.
Hankkeeseen liittyy myös kouluille järjestettävät kyselyt, kolme kappaletta vuosina 2013-2015.
Kyselyt toteutetaan koulujen omilla tietokoneilla verkkoyhteyden kautta.

Kaikkien tutkimukseen osallistuvien oppilaiden huoltajilta kysytään kirjallinen suostumus tutkimukseen osallistumisesta. Se toimitetaan lähipäivinä lapsen mukana kotiin. Tutkimuksen voi keskeyttää missä vaiheessa tahansa ilmoittamatta tarkempaa syytä. Tutkimuskyselyihin osallistuvat tutkimukseen osallistuvat opettajat, heidän oppilaansa, oppilaiden huoltajat sekä koulujen rehtorit.

Lisätietoja Yhteispelistä löytyy hankkeen kotisivuilta: http://www.yhteispeli.fi/

 

maanantai 12. elokuuta 2013

Turvallinen koulutie

Lukuvuosi käynnistyy ja ekaluokkalaiset sekä muu koulukansa aloittaa taas koulutien kulkemisen. Monet ekaluokkalaisten vanhemmat selvittävät etukäteen lapsen koulutien vaaranpaikat ja katsovat koulureittiä lapsen kanssa yhdessä, se on hienoa. Liikenneturva on tänä syksynä markkinoinut 'kävelevä koulubussi'-ideaa. Siinä lapset kävelevät kouluun yhden tai useamman aikuisen kanssa etukäteen sovituin reitein, aikatauluin ja pysäkein. Yksinkertaisimmillaan se voi olla kahden perheen vuorottelua lasten kouluun saattamisessa. Tällainen koulubussi voi myös luoda naapurustoon uutta yhteisöllisyyttä. Iltojen pimetessä kannattaa huomioida lapsen vaatetus mahdollisimman turvalliseksi. Värikkäät vaatteet ja turvaliivit lisäävät roimasti pienen koululaisen näkyvyyttä liikenteessä.
Pienimmillä lapsilla ajatukset ovat kouluun menossa tai sieltä tulossa. Lapset eivät niinkään muista seurata liikennettä, vaikka säännöt olisi opetettu kuinka hyvin. Autoilijoiden toivotaan hiljentävän hyvissä ajoin ennen risteystä. Kun lapsi lähtee ylittämään katua, hän ei välttämättä muista tarkistaa, tuleeko autoja eri suunnista.

Ekaluokkalaisia suurempi riski joutua koulumatkoillaan liikenneonnettomuuteen on hieman vanhemmilla, 10–14-vuotiailla etenkin pyörällä liikkuvilla lapsilla. Ohjauksesta ja neuvoista huolimatta lapset pyöräilevät usein ryhmissä ja keskustelevat muiden kanssa, jolloin he eivät huomioi liikennettä tarpeeksi. Lisäksi vauhti on jo aika kovaa. Kotona kannattaa näitä vanhempiakin koululaisia muistuttaa liikenteen vaaroista ja kypäränkäytön välttämättömyydestä.

Yleisradio aloitti pari viikkoa sitten kampanjan, jossa pyydettiin huoltajia merkitsemään kartalle koulutien vaaranpaikat. Yle: koulutien vaaranpaikat-kartta.
Sinne kannattaa käydä merkitsemässä koulutien vaarallisimmat kohdat.

Turvallista koulunalkua kaikille!

CC BY Pixabay.com

perjantai 9. elokuuta 2013

Iltapäiväkerhotoiminta Koivuhaassa

Koivuhaan koulun yhteydessä toimiva iltapäiväkerhon toiminta on muuttanut pois Rehdin kiinteistöstä. Tarkoitus on siirtää koulun iltapäivätoiminta peruskorjattuun Merituulen kiinteistöön. Koska keväällä Merituulen korjausaikataulu oli vielä epävarma, ilmoitettiin ip-hoitopaikaksi Tummelisa. Nyt on varmistunut, että Merituulen remontti valmistuu elokuun aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että Koivuhaan koulun ip-toiminta muuttaa Merituulen kiinteistöön syyskuun alussa. Päivämäärä on maanantai, 2.9.2013. Koska Tummelisan tilat ovat esiopetuksen käytössä, ja siellä ei käytännössä ole tilaa iltapäivätoiminnalle, toimii koulun ip-kerho elokuun ajan Koivuhaan koulun luokissa ja saleissa. Koska koulun tilat ovat jo ennestään kovin ahtaat, joudumme elokuun ajan toimimaan aika niukoissa tiloissa ja joustavuutta vaaditaan kaikilta. Syyskuun alussa kuitenkin saamme tilavat peruskorjatut tilat käyttöömme, joten hyvää kannattaa varmasti odottaa.
Lukukauden alussa ip-lasten huoltajille jaetaan asiasta tiedote. Lisätietoa saa minulta (044 3585749) sekä vastaavalta ip-ohjaajalta, Mervi Impilältä (050 3071685).


perjantai 2. elokuuta 2013

Uusi lukuvuosi alkaa!

Kesä jatkuu vielä helteisenä, mutta täällä Koivuhaassa olemme jo valmistelemassa uuden kouluvuoden alkua.  Lukujärjestykset ovat valmistuneet ja ne ovat luettavissa täältä
Koulumme henkilökunnassa on pieniä muutoksia ja  nimiluettelo löytyy näistä linkeistä: opettajat sekä muu henkilökunta.
Wilma sivut on myös avattu ja sieltä voi nähdä lukujärjestyksen, tehdä poissaoloilmoituksia ja lähettää viestejä opettajille, avustajille, koulusihteerille sekä minulle.
Koulu alkaa tiistaina 13.8. klo 9.00, jolloin kokoonnutaan koulun "yläpihalle". Sieltä opettajat kokoavat ryhmänsä ja siirtyvät sitten luokkatiloihin. Ensimmäinen koulupäivä päättyy  lukujärjestyksen mukaisesti ja koulukuljetukset toimivat sen mukaan. Jos ette tiedä, kuuluuko lapsenne 1.-ryhmään vaiko 2.-ryhmään, voi tätä tiedustella minulta tai koulusihteeriltä (Eija Linden, 040 4885753)

Kesä jatkuu vielä täysillä, nauttikaa lämmöstä ja valosta.

CC BY Camknows