keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Talent 2011




Koivuhaan vireä Koti ja koulu -yhdistys järjesti tiistaina 12.4. toisen talent -kilpailun. Osanottajia oli runsaasti ja esitykset vaihtelivat steppauksesta ja koirantunnistuksesta musiikkiesityksiin. Yleisöä oli kertynyt sali puolilleen.
Voitot menivät tällä kertaa pienten sarjassa Markus Borgenströmille ja Jouni Alholle sekä isompien sarjassa Lauri Lindholmille. Kunnia maininnat taas menivät Jaakko Meynille ja Mikael Selinille. Lämpimät kiitokset sekä järjestäjille että kaikille osallistuneille!

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Iltapäivätoiminta lv 2011-12

Koivuhaan koulussa iltapäivätoiminta järjestetään iltapäivätoimintaa kaupungin omana toimintana. Lisäksi Länsi-Turunmaan kaupungilla on koululaisten iltapäivätoimintaa koskeva yhteistyösopimus Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan kanssa.

Toiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä erityisopetukseen siirretyille oppilaille. Koivuhaan koulussa ja suomalaisessa seurakunnassa järjestettävä toiminta on tarkoitettu Koivuhaan koulun oppilaille. Koulukuljetus iltapäivätoimintaan järjestetään ainoastaan siinä tapauksessa, että oppilas on oikeutettu koulukuljetukseen ja että kuljetus voidaan järjestää ilman lisäkustannuksia.

Jos paikkoja ei riitä kaikille hakijoille, etusijalle asetetaan lapset, joiden kotona ei ole yhtään aikuista toiminnan järjestämisajankohtana. Tämän jälkeen valinnassa sovelletaan arvontaa. Sivistyslautakunnan suomenkielisen jaoston päätös ja valintaperusteet ovat nähtävillä koulutoimistossa.

Hakulomakkeita saa koulusta ja kaupungin nettisivuilta www.lansi-turunmaa.fi

Hakemukset on toimitettava 5.5.2010 mennessä osoitteeseen Länsi-Turunmaan kaupunki, Suomenkielinen koulutus, Rantatie 28, 21600 PARAINEN.

Esiopetuksen arviointipyyntö (koulutuksen arv. neuvosto)

Koulumme on valittu satunnaisotannan perusteella valtakunnalliseen esiopetuksen laadun arvioinnin kyselyyn.

Arvioinnissa selvitetään mm. lasten ja vanhempien sekä esiopetuksessa toimivien opettajien, esiopetusta järjestävien yksiköiden ja siitä vastaavien järjestäjien näkemyksiä esiopetuksen laatuun vaikuttavista tekijöistä. Koulutuksen arviointineuvosto vastaa arvioinnin toteuttamisesta opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiantona.

Arviointi etsii esiopetuksen toiminnasta ne keskeiset laatutekijät, jotka ovat olennaisimmin yhteydessä lapsen esiopetuksessa kohtaaman toiminnan laatuun.

Osallistumisenne ja vastauksenne ovat tärkeitä, sillä esiopetuksen arvioinnin tulokset hyödyntävät merkittävästi kansallisen päätöksen teon lisäksi oman kaupungin esiopetuksen laadun kehittämistyötä.

Alla liitekirje, jonka olen toimittanut esiopetukseen osallistuvien lasten huoltajille:

Arvoisat huoltajat


Millaista esiopetuksen laatu on mielestänne? Kenelle mielestänne kuuluu vastuu esiopetuksen kehittämises-tä? Mihin toimintoihin lapsenne osallistuu mieluiten esiopetuspäivän aikana?

Lapsenne esiopetusta järjestävä koulu tai päiväkoti on yksi valtakunnallisen esiopetuksen laadun arvi-oinnin kohteista (päiväkodeista/esikouluista) Suomessa. Tarvitsemme asiantuntemustanne ja näkemys-tänne lapsikohtaisen esiopetuksen laadun kehittämiseen.

Koulutuksen arviointineuvosto vastaa arvioinnin toteuttamisesta opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksianto-na.

Osallistumisenne ja vastauksenne ovat meille tärkeitä, sillä esiopetuksen arvioinnin tulokset hyödyntävät merkittävästi kansallisen päätöksenteon lisäksi teidän ja lapsenne kokemaa esiopetuksen laadun kehittämis-tä että esiopetusyksikön toiminnan laadun kehittämistyötä. Arviointi pyrkii vastamaan kysymykseen: Millaista esiopetuksen laatu on ja mitä kehittämistarpeita siinä on?

Kaikki antamanne tiedot ovat luottamuksellisia. Teidän vastauksia ei voi tunnistaa raportista. Tulokset ovat tärkeitä esiopetuksen parissa toimiville tahoille jotta esiopetuksen laatua pystyttäisiin kehittämään entistä enemmän lapsikeskeisempään suuntaan.

Lapsikohtaisen esiopetuksen laadun arviointia koskevan kyselyn löydätte Koulutuksen arviointineuvoston nettisivuilta osoitteesta: https://digiumenterprise.com/answer/?sid=645807&chk=VR845ZKS

Pyydämme vastaustanne lapsikohtaisen esiopetuksen laadun arvioinnin kyselyyn 28.4.2011 mennessä.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Pääsiäisnoidat vierailulla



Lähestyvä pääsiäinen lennätti taas tutun noitaparin Kyöpelinvuorelta koulumme vieraaksi. Noidat kiersivät luokissa tuomassa maistiaisia keväästä. Lapset saivat suklaamunien lisäksi kotiin vietäväksi lähiohraa, josta on mukava kasvattaa pääsiäispöydän koristeeksi lautasellinen vihreitä ohran oraita.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

KYSELYLOMAKE KOULUTUSPOLIITTISEN OHJELMAN LAATIMISTA VARTEN

Valtuuston vuodelle 2011 hyväksymään talousarvioon on kirjattu koulutuspoliittisen ohjelman laatiminen Länsi-Turunmaan kaupungille ruotsinkielisen koulutuksen ja suomenkielisen koulutuksen sitovana tavoitteena.
Sivistyslautakunta on asettanut työryhmän ohjelman laatimista varten. Ohjelman valmistelun tueksi työryhmä haluaa nyt kartoittaa vanhempien näkemyksiä koulusta.
Alla olevan linkin kautta pääsette vastaamaan kyselyyn. Vastausaikaa on 12.4 .2011 saakka.

Tästä linkistä pääset vastaamaan kyselyyn


Kiitos yhteistyöstä!