torstai 20. toukokuuta 2010

KKKYn pihatapahtuma 20.5.2010


Koivuhaan koulun koti ja koulu -yhdistys järjesti taas onnistuneen pihatapahtuman vanhemmille ja lapsille. Paikalla oli kaikenlaista toimintaa; kasvomaalausta, palokunnan kalustoesittelyä, kirppistä, makkaran ja letun paistoa sekä puffetti. Saaduilla tuloilla tuetaan yhdistyksen toimintaa, joka suuntautuu Koivuhaan oppilaiden parhaaksi. Kiitos järjestäjille ja paikalleolleille.

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Tarinakilpailun voitto Koivuhaan koulun 1b:lle

Koululaiset tekivät pienoiskuunnelmia osana Turun yliopiston Tarinat tutuiksi -hanketta. Kuunnelmat palkittiin tiistaina.

Koivuhaan koulun 1B-luokka voitti nuorempien sarjan kunnelmallaan Mummo merellä. Matias Selin, Veeti Saikkonen ja Vilma Kurvinen olivat opettajansa Piia Virtasen kanssa hakemassa palkintoaan.

Tarinat tutuiksi -hankkeen tavoitteena oli elvyttää tarinankerrontataitoja ja siirtää kansanperinnettä erityisesti nuoremmille sukupolville.

Kuulokuvien tekemisessä lapset pääsivät keksimään tarinoita annettujen virikkeiden pohjalta. Virikkeinä olivat esimerkiksi appelsiini, hattu ja tietokoneen hiiri.

Luokka sai kirjoittaa tai sanella tekstin ja opettajien avustuksella se näyteltiin, äänitettiin ja tehtiin tarvittavat tehosteet.

Kuunnelma on kuultavissa YLEn Turun radion sivuilla

Sydän pelissä -turnaus


Perjantaina Aktia-areenalla PIF ja TPS järjestivät Sydän Pelissä- turnauksen. Paikalla oli joukkeita Paraisten kunta-alueen alakoulujen kaikilta luokilta.
Sydän Pelissä -kouluturnaus on täynnä erilaista toimintaa, liikunnan iloa sekä arkipäivän onnistumisia. Tavoitteena oli, että jokaisen osallistuvan koululuokan kaikki oppilaat osallistuvat turnaukseen. Mukana oli myös huutosakkikilpailu - kaikki kannustamaan!
Pelaaminen ei ole pelkkää voittamista ja maalien laskemista, vaan parhaansa yrittämistä, sekä aitoa liikunnan riemua. Kaikki lapset ovat riittävän hyviä osallistuakseen peleihin. Kiitos järjestäjille hienosta turnauksesta. Lisää kuvia tapahtumasta löytyy ajankohtaista sivuilta

UNICEF-kävelyä


Keskiviikkona 12.5. koivuhaan koulu osallistui UNICEF-kävelyyn koko koulun voimalla keskuspuistossa. UNICEF-kävely on ulkoilutapahtuma, jossa yhdistyvär liikunta, kansainvälisyys ja apu lapsilta lapsille. Tapahtuman ideana on kerätä mahdollisimman paljon tarroja henkilökohtaiseen kamelipassiin kävelemällä tai muulla tavoin liikkumalla. Yhden tarran saa yhdestä kilometristä. Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään 'sponsoreita', jotka tukevat tapahtumaa lahjoittamalla keräyskohteeseen haluamansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kilometristä
Tänä lukuvuonna UNICEF-kävelijöiden urakoimilla varoilla tuetaan lasten hyvinvointia kautta maailman, siellä missä lapset eniten apua tarvitsevat. Yksi keräyskohteista on Tansania, joka on yksi maailman köyhimmistä maista. Köyhyys on suurin este lasten kouluun pääsylle ja terveydelle. UNICEF auttaa lapsia mm. korjaamalla ja varustamalla kouluja, kouluttamalla opettajia, sekä tarjoamalla nuorille osallistumismahdollisuuksia.
Keräyksellä saatua rahasummaa ei vielä ole tiedossa, mutta laitan sen blogisivulleni heti, kun saan ilmoituksen UNICEFiltä.
Viime kevään (2009) tuotto oli 1782€.

lauantai 8. toukokuuta 2010

Joka koulu soi!


Keskiviikkona ja torstaina 5.-6.5 Paraisten alueen suomenkieliset peruskoulujen musiikkikerhojen musiikin lisäkurssin valinneet oppilaat järjestivät upean konserttisarjan, joka huipentui torstai-illan hienoon iltakonserttiin vanhemmille. Kaiken kaikkiiaan konsertteja järjestettiin kuusi, kakksi keskiviikkona ja neljä torstaina. Suuri kiitos ja valtavan iso käsi Koivuhaan ja Nilsbyn koulujen musiikkierhoille sekä Paraistenseudun koulun 9. luokan musiikin lisäkurssin oppilaille. Erityiskiitokset ohjaajille; Hannalle, Helille, Minnalle, Kirsimarille ja Irmalle siitä pitkäjänteisestä ja aikaa vaativasta työstä, jota tarvittiin koko lukuvuoden ajan konserttisarjan järjestämiseksi. Aivan upeaa!
Lisää kuvia tapahtumasta löytyy ajankohtaista-sivulta.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Koulutulokkaiden vanhempainilta

Tiistaina 4.5. järjestettiin koululla vanhempainilta koulutulokkaiden huoltajille. Lupasin silloin laittaa uusille ekoille jaetussa vihkosessa ollet yhteystiedot näkyviin tänne blogiin;

Tervetuloa Koivuhaan kouluun!

Ensi syksynä on on edessä jännittävä tapahtuma: Eka päivä ekaluokkalaisena. Olet kenties jo harjoitellut koulunkäyntiin liittyviä perusasioita esikoulussa, mutta syksyllä kohtaat uudet luokkatoverit ja opettajat uudessa koulussa. Tämä pieni vihkonen on tarkoitettu ohjeeksi sinulle ja vanhemmillesi, kun valmistaudut syksyllä alkavaan kouluun. Olen tähän alkuun kerännyt muutamia kouluun liittyviä tärkeitä tietoja, joita voit tarvita kevään ja kesän aikana.
Oppilaiden alustavat uudet lukujärjestykset ovat nähtävissä elokuun alussa koulun internet-sivuilla www. edu.parnet.fi/~koivuhaka/

Koulu alkaa siis tiistaina 17.8.2010 klo 9.00. Saavu silloin koulun pihalle, niin opettaja ohjaa sinut omaan luokkaasi.
Syysloma on torstaina 21.10.2010 ja perjantaina 22.10.2010
Syyslukukausi päättyy keskiviikkona 22.12.2010
Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10.1.2011 lukujärjestyksen mukaan
Talviloma on maanantaina 21.2.2011 – perjantaina 25.2.2011
Koulu päättyy lauantaina 4.6.2011

Tärkeitä puhelinnumeroita:
Koivuhaan koulu, opettajat ja avustajat 040 488 5750
rehtori Harri Lehtinen 044 358 5749
Koulusihteeri Eija Linden 040 488 5753
terveydenhoitaja Bodil Oksanen 050 338 8297
Koulutoimisto
opetuspäällikkö Paula Sundqvist 050 375 3592
koulukuraattori Kaisu Karlsson 050 596 2604
koulupsykologi Nina Forsten-Lindman 050 372 8293
koulupsykologi Aniela Ahlblad-Rapeli 040 545 2189
kyyditysasiat, Eivor Suominen 040 488 5747
Iltapäiväkerhoista ja niiden toiminnasta antaa tietoa:
Rehdin ip-kerho, Paula Sundqvist 050 375 3592
Keskustan ip-kerho (suom srk), Seija Lehtinen 040 312 4427
Koulukuljetuksista ja koulukuljetusperiaatteista saa tietoa Länsi-Turunmaan kaupungin
internet-sivuilla
www.lansi-turunmaa.fi, sieltä löytyvät myös anomuslomakkeet.
Kuljetusasioissa lisätietoja antaa kuljetusassistentti Eivor Suominen 040 488 5747

tiistai 4. toukokuuta 2010

Hassut Vaatteet -tapahtuma





Perjantaina 30.4.2010 koulumme oppilaskunta järjesti 3.-6.-luokille naamiaisriehan, joka huipentui yhteiseen tilaisuuteen kouln salissa. Jokainen luokka esitteli luokkansa parhaan naamiaisasun ja oli kehitellyt siihen liittyvän taustatarinan. Raati joka muodostui KKKYn edustajista ja rehtorista esittivät omat kommenttinsa upeista naamiaisasuista. Kiitokset oppilaskunnalle hyvin valmistellusta tapahtumasta. Lisää kuvia löytyy ajankohtaista-sivulta.